ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Låna via ett blancolån vid betalningsanmärkningar
Lån & betalningsanmärkning - En hel del rörande låna med betalningsanmärkning


Låna via ett blancolån

Låna via ett blancolån

Blancolån är en typ av lån som inte kräver säkerhet i form av bil, husbil, båt eller hus. Dessa lån är oftare lite dyrare och det finns väldigt få blancolån som är öppna för den som har en betalningsanmärkning.

Även om du inte kan få ta en blancolån på grund av tidigare betalningsanmärkning eller skuld till Kronofogden kan du ändå få att blancolånen ifall någon kan gå i borgen för dig. Detta innebär att borgenären ansvarar för att lånet kommer betalas tillbaka och om inte du kan betala kommer borgenären göra detta.

Det är ofta dumt att ta be en vän eller kompis att gå i borgen eftersom detta kan förstöra er vänskap. Lämpligast är att fråga föräldrarna om de kan tänka sig vara borgenär för till lån vilken gör att du kan få bra lånevillkor trots din betalningsanmärkning.Blancolånens storlek

Blancolånens storlek

De flesta blancolånen börjar på belopp från 10000-200000 kr vilket innebär att du inte kan låna småbelopp som blancolån. Lånens återbetalningstid varierar från 3 månader upptill 12 år.

Det finns blancolån att ta på så stora belopp som 400.000 kr men om du haft betalningsanmärkningar tidigare är dock beloppen begränsade till de lägre nivåerna.